EP Novi Sad - Ana-Marija i Ivan osvojili 3 medalje za Zagreb!

 • EP Novi Sad - Ana-Marija i Ivan osvojili 3 medalje za Zagreb!
  21. svibanj 2018 381

  Ana-Marija Bujas Čelan (KK Student) i Ivan Kvesić (KK Hercegovina Zagreb) zagrebački su osvajači odličja sa Europskog prvenstva za seniore održanog 10-13.5.2018. u Novom Sadu!

  Ivan Kvesić na putu do finala nije izgubio nijedan bod. Svladao je Mađara Tibora Hidasija 4-0, Grka Georgiosa Tzanosa 8-0, Turčina Ugura Aktasa 1-0, a u polufinalu bio je uvjerljiv i protiv Ukrajinca Valerija Čobotarasa 4-0. U finalu osvaja srebro porazom od Talijana Martina Michelle 3:3 (prednost prvog boda).

  Ana Marija Bujas Čelan izborila je borbu za broncu u teškoj kategoriji (+68 kg). Pobijedila je Slovenku Katu Budić 3-0, predstavnicu BiH Mirnesu Bektaš 5-0, a u krajnje dramatičnom dvoboju punom preokreta, žalbi, video-analize snimke, tek u završnim sekundama Bujas-Čelan izborila je pobjednički bod protiv Šveđanke Hane Antunović s 3-2. U polufinalu bolja je bila Francuskinja Anne Laure Florentin (2-0). U susretu za brončano odličje svladala je Crnogorku Draganu Konjević s 3:0.

  Ženska selekcija za koju je kao kapetanica nastupila naša Ana-Marija Bujas Čelan izborila je dvoboj za broncu protiv Bugarske. Na startu su svladale Austriju s 2:0, pa izgubile od kasnijih prvakinja Švicarske istim rezultatom. U repasažu Hrvatska je najprije svladala Švedsku s 2:0, a potom i Slovačku. Konačan rezultat bio je 1:1, ali zbog ukupnog broja osvojenih bodova (5-4) ekipa ulazi u borbu za broncu. U borbi za broncu ekipa je slavila protiv Bugarske s 2-0.

  Čestitamo!!!