Anđelo Kvesić brončani na Svjetskom prvenstvu!

 • Anđelo Kvesić brončani na Svjetskom prvenstvu!
  02. studeni 2016 1728

  Anđelo Kvesić, član našeg Karate kluba Hercegovina Zagreb osvojio je brončanu medalju na SP u karateu u Linzu u kategoriji +84 kg, pobijedivši u susretu za treće mjesto Harisa Sujkovića iz Bosne i Hercegovine s 3-0. Od prvog trenutka Kvesić,koji je cijeli tjedan pokazao izvrsnu formu, bio je dominantniji, konkretniji, što se osobito pokazalo sredinom borbe kada je kvalitetnim i efektnim zakucavanjem stvorio prednost od tri boda. U završnoj minuti Kvesić je održavao prednost, u tri navrata spretno i sportski lukavo izbjegao napade suparnika. Na kraju uslijedilo je veliko slavlje za jedino hrvatsko odličje na SP u Linzu.

  Anđelov put do borbe za 3. mjesto:
  U prva dva izvrsna nastupa lakoćom je ostvario pobjede nad Makedoncem Žarkom Arsovskim (6-1) i Argentincem Francom Recousom (2-0), ali u trećem kolu s dva udarca nogom u glavu u završnici borbe zaustavio ga je Sajad Ganjzadeh. Iranac je na kraju slavio s uvjerljivih 9-1, ali tek pri kraju borbe kad je Anđelo nastojao riskantnim pristupom stići do preokreta. Anđelo je briljirao u repasažu uvjerljivo nadigravši Tunižanina Marouanea Ahmeda Ezzara 8:1 te Wai Kit Loua koji nastupa za Makao 7:0.

  "Još ne mogu vjerovati da sam osvojio medalju. Osjećaj je stvarno odličan, svi čestitaju, svi su sretni i ponosni, drago mi je zbog toga. Zajedno s izbornikom i svim kolegama iz reprezentacije uspjeli smo stvarno napraviti izvrstan posao. Napokon smo pokrenuli da netko od muških osvoji medalju. Mislim da će sad svima to biti još veći poticaj i motiv", rekao je Anđelo Kvesić, ponosni osvajač bronce u teškoj kategoriji.

  Treba spomenuti i druge odlične rezultate zagrebačkih sportaša. Osvajanje 5. mjesta naše Maše Vidić u kategoriji seniorke borbe +68 kg, članice KK Hercegovina Zagreb, te 5. mjesta ženske kata ekipe (Vlatka Kiuk, Mihaela Petrović i Nika Jukić), članice KK Sljeme.

  Čestitamo!