Karate1 Salzburg: Kvesić i Zorić pobjednici, Martinović brončana!

 • Karate1 Salzburg: Kvesić i Zorić pobjednici, Martinović brončana!
  21. listopad 2015 2070

  HRVATSKOJ TRI MEDALJE S KARATE1 PREMIER LIGE U AUSTRIJI!

  Protekli vikend, točnije 17. i 18. Listopada u austrijskom Salzburgu održana je turnir peti turnir KARATE1 PRREMIER LIGE, na kojem je Hrvatska u ukupnom poretku zauzela fantastično 4 mjesto u konkurenciji 59 zemalja. Turnir je okupio 739 natjecatelja sa svih kontinenata, a put do medalje doista jer bio težak i trnovit. Nastupilo je 18 naših predstavnika.

  Zlato za Hrvatsku osvojili su zagrebački sportaši Ivan Zoričić u teškoj i Ivan Kvesić u poluteškoj kategoriji, dok je najbolja hrvatska karatistica Maša Martinović došla do bronce u teškoj kategoriji kod žena. Ono što je zanimljivo je činjenica da su svih troje osvajača članovi istog kluba, KK HERCEGOVINA-ZAGREB“.

  HRVATSKA JE ZAUZELA 4. MJESTO U UKUPNOM PORETKU!

  Glavni trener Danijel Vučić i sportski direktor Boris Vujičić kluba nisu krili oduševljenje i ponos nastupom svojih predstavnika. Čak 82 borca izašla su na tatami u kategoriji -84kg, a 19- godišnji Ivan Kvesić suvereno je pobijedio u šest borbi.

  Posebno je bila slatka pobjeda u polufinalu protiv Japanaca Arage koji je trenutno jedan od tri najbolja svjetska borca u ovoj kategoriji. Ivan pomalo pokazuje da bi uz rad Hrvatska mogla imati svog muškog predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 godine. U finalu je nadvisio Kosovskog reprezentativca Karaqia, rezultatom 5:0. Kvesić je na putu do finala savladao predstavnike: 1.meč Francuske 8:0, 2. meč Kanade 2:1, 3. Makedonije meč 4:0, 4. meč Srbije 5:0 sudačkom odlukom, polufinale Japana 2:0 i finale Kosova 5:0.

  U konkurenciji 53 borca joj veće iznenađenje drugi dan priredio je Ivan Zoričić koji je s 5 pobjeda stigao do zlata u kategoriji +84 kg. Redom su padali, 1. meč Rumunj 4:0, 2. meč Srbin 8:0, 3. meč Rus 6:2 , polufinale Bjelorus 4:2 i finalu predstavnik BIH Suljković 2:0.

  Naša šampionka Maša nakon kraćeg odmora još jednom je potvrdila kvalitetu osvajanjem brončane medalje u kategoriji +68kg, a u borbi za broncu nadvisila je predstavnicu Ukrajine 3:0, što joj bila treća pobjeda taj dan. Nakon pobjeda nad Nizozemkom 4:1 i Talijanskom 6:1 u polufinalu je zaustavljena od Ruskinje 0:4.