EUROPSKE IGRE - MAŠA POBJEDNICA!

 • EUROPSKE IGRE - MAŠA POBJEDNICA!
  17. lipanj 2015 2208

  Na Europskim igrama u Bakuu čula se Lijepa naša, nakon što je naša zagrebačka karatistica Maša Martinović članica KK Hercegovina Zagreb osvojila zlato u kategoriji iznad 68 kilograma pobijedivši u finalu Turkinju Meltem Hocaoglu 5-0.

  Bila je to repriza finala ovogodišnjeg europskog prvenstva kada je Maša u Istanbulu pobijedila 8-0. Sretna sam i ponosnašto sam osvojila prvo zlato za Hrvatsku na europskim igrama. Ovo je moj najveći rezultat u karijeri. Ponovilo se finale EP-a i ponovo sam pokazala da sam najbolja u Europi, kazala je 25-godišnja Čakovčanka.

  Martinović je osvojila treću karate medalju za Hrvatsku u Bakuu. U subotu je Jelena Kovačević osvojila srebro, a Ana Lenard broncu, a brončano odličje pripalo je i hrvaču Dominiku Etlingeru. Vjerujem kako će do konca EI biti još medalja, dodala je.

  Martinović je na putu do zlata bila impresivna. U pet borvi ostvaarila je pet sigurnih pobjeda. U skupini je pobijedila domaću djevojku Ajtanu Samadli (2-1), Šveđanku Hanu Antunović (2-1) i Francuskinju Nadege Ait Ibrahim (8-2). Potom u polufinalu i Ruskinju Ivanu Zajcevu (5-2), a zatim u finalu i Turkinju. Maša je u ožujku debitirala na Europskom prvenstvu u pojedinačnoj konkutrenciji i odmah stigla do zlata. Sada je debitirala i na Europskim igrama i ponovo slavila. Super debitantica. To nešto govori. Puno i naporno sam se pripremala za EI i sve se isplatilo.

  Čestitke Maši, trenerima i rukovodstvu Karate kluba Hercegovina Zagreb!